Groepsaankoop energie: blijven volhouden

Met 28000 inschrijvingen was de groepsaankoop voor energie weer een schot in de roos.  Ik maak zelf al een paar jaar gebruik van de formule en kan hiermee de kost voor het verbruik van gas stevig inperken.  In een paar stappen leg ik uit wat u zelf moet doen om te besparen op de rekening voor gas en elektriciteit.

Toch even vermelden dat ik zelf geen kosten heb voor elektriciteit vermits ik zonnepanelen heb die voldoende opbrengen om mijn jaarverbruik te dekken.  Gas voor centrale verwarming en warm water moet ik echter wel aankopen en daarvoor wil ik zo weinig mogelijk betalen.  Anders dan bij bijvoorbeeld een auto is er geen verschil in gas, het gas dat bij je binnen komt is altijd hetzelfde (met kleine verschillen per regio) en je kan niet zelf kiezen welk gas je geleverd krijgt.  De kunst is dus om zo weinig mogelijk te betalen.

Een groepsaankoop is daarvoor het middel bij uitstek.  Op geregelde tijdstippen gedurende het jaar kan je inschrijven op een groepsaankoop.  De inschrijving is geheel vrijblijvend.  Na de veiling krijg je een persoonlijk aanbod, gebaseerd op het verbruik dat je vermeld hebt bij je inschrijving.  Vind je het aanbod goed, dan kan je door een druk op de knop ingaan op het aanbod.  De eventuele verhuis van leverancier is geheel gratis en wordt geregeld door de nieuwe leverancier.

Een fluitje van een cent dus.  De truc is echter om elk jaar opnieuw mee te doen met de groepsaankoop, want het voordelige tarief van de groepsaankoop is maar geldig voor één jaar.  In de meeste gevallen zal je leverancier een nieuw tarief voorstellen dat hoger is.

Ik geef een voorbeeld: vorig jaar in februari maakte ik de overstap naar de leverancier die de veiling gewonnen had, met een kost van 1,93 cent/kWh.  Het nieuwe aanbod van de leverancier bedroeg 2,53 cent/kWh, terwijl er toch niks verandert aan de levering.  Door mee te doen aan de groepsaankoop kan ik echter weer genieten van het laagste tarief.

De boodschap is dus duidelijk:  doe mee aan de groepsaankoop van Samen Sterker.  Voor meer informatie kan je alvast terecht op de website van Samen Sterker, of neem contact op met onze specialist ter zake via het onderstaande formulier:

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑