sp.a heeft concrete voorstellen om armoede aan te pakken

armoede_aanpakken“De Vlaamse regering doet te weinig tegen armoede. Daarom hebben we zelf tien concrete voorstellen om armoede aan te pakken”, zegt Bart Van Malderen.

“Gezinnen in armoede moeten voorrang krijgen in hun zoektocht naar werk. Wie in de fast lane staat, krijgt prioritair hulp bij alle obstakels naar een job. Dat kan gaan van kinderopvang of een rijbewijs tot psychosociale begeleiding”, aldus Bart Van Malderen.

“Het armoedecijfer is de afgelopen jaren verder toegenomen met deze regering. In de beleidsbrief van minister Homans (N-VA) zit geen enkele hefboom. Als de minister de kinderarmoede echt wil halveren, zal ze het roer moeten omgooien”, zegt Bart Van Malderen.

Daarom komt Bart Van Malderen nu zelf met tien concrete voorstellen om armoede écht aan te pakken. “De zoektocht naar werk voor mensen in armoede is bemoeilijkt door een aantal barrières, bijvoorbeeld omdat ze geen kinderopvang in de buurt vinden, of omdat ze een bepaalde opleiding missen, of psychosociale begeleiding. België is het land van de wachtlijsten, maar als werk voor hen de uitweg is uit armoede, dan moeten we zorgen dat ze niet moeten aanschuiven.”

Bart Van Malderen pleit ervoor om op maat te kijken wat de kortste weg naar werk is. Die fast lane dient in eerste instantie voor gezinnen met lage arbeidsintensiteit, bijvoorbeeld waarin beide ouders zonder job zitten.

“Een gezin waarin niemand werkt, heeft 76% op armoede”, aldus Bart Van Malderen. “Dat is de meest precaire doelgroep.” Van Malderen wil nu zijn conceptnota verder uitwerken met armoedeorganisaties en experten en een dialoog opstarten.”

Lees hier onze 10 voorstellen

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑