Opgepast: valse agenten aan het werk!

bericht van de website van Politie KASTZE:

Feiten gepleegd door nepagenten verwijzen naar daders die zich met een list onrechtmatig uitgeven voor een politieman of arbeider van een water- of elektriciteitsmaatschappij. De daders leiden de bewoners af of laten op een slinkse wijze hun kompaan binnen en trachten zo geld, juwelen, gsm,… buit te maken.

Er zijn diverse varianten bijvoorbeeld: een man doet zich voor als ‘controleur’ van de waterleiding. Tijdens de rondgang wordt er aangebeld door zogenaamde politiemannen. Er ontstaat een ‘schermutseling’ tussen de ‘politiemannen’ en de ‘controleur’, ondertussen wordt de woning doorzocht en stelen zij hun buit. De nepagenten doen alsof ze de man van de watermaatschappij arresteren en zij vertrekken gezamenlijk, jammer genoeg, met hetgeen zij net gestolen hebben.

Wees voorzichtig als er plots iemand onaangekondigd voor de deur staat. Laat niemand binnen vooraleer zeker te zijn dat deze persoon effectief is wie hij beweert te zijn. Je kan hem/haar steeds vragen om zijn legitimatiebewijs/dienstkaart te tonen! Enige twijfel? Laat de persoon staan voor de afgesloten deur en neem contact op met de maatschappij of de politie. Telefoneer nooit naar een nummer dat de persoon in kwestie u geeft. Dit kan een vals nummer zijn van een kompaan.

Noodnummer: 101

Algemene informatie: 02 759 78 72

origineel artikel

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑