Viva-SVV Brabant is er voor iedereen! Dat leidt tot hele mooie samenwerkingen, maar ook tot verhalen die over de generaties heen lopen. Een van de mooiste voorbeelden daarvan is terug te vinden in onze afdeling te Diegem waar Chris zich onder andere samen met haar dochter en kleindochter met hart en ziel inzet voor tal van activiteiten.

 

 

 

 

Viva is een rode draad doorheen jullie leven, maar hoe zijn jullie er terecht gekomen?

Chris: Jaren geleden ondersteunden onze bestuursleden het ziekenfonds die tijdens het groot verlof vakanties organiseerde.
Als kinderen uit een groot gezin gingen mijn zus en ik mee naar zee. Daar keken we jaarlijks naar uit want we maakten er talrijke
vrienden. Als tiener stak ik al eens de handen uit de mouwen bij een activiteit en zo werd ik geleidelijk aan een vaste waarde bij alle activiteiten. Sinds 2002 zit ik in het bestuur waarvan ik in 2008 voorzitster werd.

Liesbeth: Ik ben van kleins af bij de Eekhoorntjes (kindergroep in Diegem).  Eén keer per maand werden we door een bestuurslid op woensdagnamidag van school opgehaald en gingen we in een
zaaltje een film kijken, daarbij kregen we chips en een drankje als traktatie. Je kan je wel voorstellen dat we daar enorm naar uitkeken!

Vertel ons eens hoe de 3 generaties betrokken zijn met Viva-SVV?

Liesbeth: Ikzelf ben lid en vrijwilliger , mijn dochtertje Sienna is lid van De Eekhoorntjes.

Chris: Het leuke aan ons verhaal is dat we samen betrokken zijn , we helpen bijvoorbeeld samen met het klaarzetten van de zaal bij een activiteit. Zoals mijn kleindochter Sienna, zij is nu 4,5 jaar en sleurt met stoelen en tafels . Op die manier draagt zij reeds haar steentje bij als vrijwilligster. Wat ze trouwens enorm graag doet.

Wat maakt Viva zo bijzonder voor jullie?

Chris: Typisch voor Viva zijn de toffe activiteiten en warme ontmoetingsplaatsen waar mensen met gemeenschappelijke interesses elkaar vinden.

Liesbeth: Inderdaad, wat Viva bijzonder maakt is dat ze met vele leuke activiteiten en workshops voor jong en oud vele mensen
samen brengt. Zelf breng ik al gemakkelijk eens een familielid of vriendin mee en die voelen zich altijd meteen welkom.

Hebben jullie een bijzonder Viva-moment dat jullie altijd zal bijblijven?

Liesbeth: De jaarlijkse uitstappen naar een pretpark en het sinterklaasfeest zijn toch altijd heel speciaal. De Sint komt voor alle
kindjes die ook reeds vriendjes zijn, dat is echt iets om elk jaar naar uit te kijken.

Chris: Op knutselnamidagen zijn we ook meestal alledrie aanwezig wat voor hele mooie momenten samen zorgt.  Ook ons samen uitleven in een pretpark is onvergetelijk.

Wat is jullie droom voor viva-SVV naar de toekomst toe ?

Liesbeth: Voor mij in het bijzonder dat onze kindergroep nog lang zal blijven bestaan en groeien. Ook onze afdeling van Diegem zou nog zoveel groter kunnen worden. Dit is echt een doel van ons naar de toekomst toe.

Chris: Mijn droom is dat we in de toekomst nog meer verborgen talenten tegenkomen en deze mensen dan een duwtje in de rug kunnen geven om hun talent te delen met anderen.

Lees de volledige Rosa van januari hier: Rosa 22 – januari 2018

Je komt er dan ook onze andere dames van Viva tegen!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑