“Er is hoop en perspectief, hou nog even vol nu!”

Begin januari zullen we klaar zijn om de eerste lading vaccins tegen corona toe te dienen. “Dit zorgt voor hoop en perspectief”, zegt onze minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. “En dit hadden we nodig na alle inspanningen en opofferingen die we samen al deden.”

“Jullie weten, ik ben altijd voorzichtig”, zegt Frank Vandenbroucke. “Maar ik heb er een goed oog in dat er begin januari een eerste lading vaccins zal zijn. Dat betekent dat we eindelijk iets hebben om naar uit te kijken samen, iets om ons allemaal samen aan vast te klampen.”

“Iedereen beschermen zal een werk van lange adem zijn. Dit moet stap voor stap en goed doordacht gebeuren. Daarom hebben we nu de strategie bepaald wie voorrang zal krijgen”, zegt Vandenbroucke.

Onze inspanningen moeten we wel blijven volhouden, om dit virus klein te krijgen en het werk van al die moedige mannen en vrouwen in onze zorg weer werkbaar te maken

Het personeel en de bewoners van woonzorgcentra en zorginstellingen komen eerst aan de beurt, net zoals patiënten en het zorgpersoneel in onze ziekenhuizen en in de eerstelijnszorg, zoals onze huisartsen.

Vandenbroucke: “Dat is dus goed nieuws en dat perspectief hebben we broodnodig. Onze inspanningen moeten we wel blijven volhouden, om dit virus klein te krijgen en het werk van al die moedige mannen en vrouwen in onze zorg weer werkbaar te maken. Dat is het mooiste Kerstcadeau dat we hen, maar ook elkaar kunnen geven.

De belangrijkste boodschap vandaag is zoals Martine Tanghe het zo mooi verwoordde in haar laatste optreden: “Hou vol, dit komt goed.” “Ja, hou vol, want we gaan er geraken”, besluit Vandenbroucke.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑