• gepensioneerd ambtenaar
  • penningmeester Vooruit Steenokkerzeel
  • ej4719@outlook.com
  • 0471 87 51 24

Goed wonen in een landelijk kader, dat moet bewaard blijven.

Grootste bekommering is de problematiek van sociale dumping: de uitbuiting van goedkope buitenlandse werkkrachten.Direct denkt men aan de transportsector. Op het eerste zicht geen gemeentelijk thema, al heeft iedereen de gevolgen ervan al gezien.  Nog niet zo lang geleden stond de pechstrook van de Haachtsesteenweg vol met vrachtwagens, bijna allemaal met Oost-Europese nummerplaten. Maar niet alleen de transportsector wordt met het probleem geconfronteerd: ook de bouwsector, de IT-sector, de schoonmaaksector…Ook de gemeentelijke overheid moet bijdragen om de uitbuiting, zeker in het kader van bouwopdrachten, te stoppen door de nodige clausules te voorzien die sociale dumping uitsluiten.