Funda Oru: “Politiek is tussen de mensen staan. Dat doen we met The Big Shift”

Sinds 2019 is Funda Oru ondervoorzitter van onze beweging en de sidekick van Conner Rousseau. Ze heeft 2 kinderen en is geboren en getogen in Heusden-Zolder, Limburg. 7 jaar zette ze zich daar in als schepen van Samenleven en voor het Sociaal Huis. Eind december geeft ze die fakkel door. Het was een bewogen jaar waar ze graag op terugblikt.

2021 loopt op zijn laatste benen, wat was voor jou het mooiste moment?

Heel recent op 23 oktober was ons kick-off event van The Big Shift. Het was zo fijn om al onze leden en sympathisanten eindelijk terug te zien, want politiek betekent vooral tussen de mensen staan.

The Big Shift was ook het startsein voor een langer traject. De komende maanden trekken we naar de mensen en zoeken we samen oplossingen voor de belangrijkste uitdagingen van onze samenleving. Ik kijk er alvast heel erg naar uit.

En het moeilijkste moment? 

De waterramp in ons land. Enerzijds beseffen we daardoor hoe krachtig de natuur is en dat we als samenleving terug in harmonie moeten zijn met onze omgeving in onze manier van leven, werken, consumeren,…

Helaas heeft die waterramp de meest kwetsbaren opnieuw getroffen. Mensen die het al moeilijk hadden en die niet in de beste omstandigheden woonden. De menselijke schade is écht enorm, daar word ik stil van.  

Anderzijds was het ook een moment van solidariteit dat toonde dat we er als Vlamingen en Walen voor elkaar zijn. Ik hoop oprecht dat alles zo snel mogelijk geregeld is voor de getroffenen en dat ze in 2022 een warme periode tegemoet gaan.

Sinds maart zijn we Vooruit, een socialistische beweging. Wat betekent dit voor jou? 

Ik heb de afgelopen jaren als schepen heel dicht bij de mensen gestaan, om samen met hen na te denken over de beste oplossingen en hoe we de uitdagingen het beste aanpakken. Ik sta erop om toegankelijk te zijn als politica en te luisteren. Dat zal altijd zo blijven. 

De stap van partij naar beweging is dus een vertaling van de manier waarop ik al aan politiek deed: dicht bij de mensen open-minded luisteren naar hun verhalen en bezorgdheden, over de partijgrenzen heen zonder hokjes of taboes.

Lees het volledige artikel op de website van Vooruit nationaal

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑