Folder voorjaar 2022

Woord van de voorzitter

Beste dorpsgenoot,

We zijn intussen april, aan de vooravond van onze feestdag 1 mei en als het goed is, is ook de lente volop aanwezig.

Corona heeft ons allen stevig wat beperkingen opgelegd sinds maart 2020 en we hebben hierdoor niet ons normale leven kunnen leiden. Ons sociaal leven is sterk op de proef gesteld maar zal zich hopelijk even vlug kunnen herstellen. Als ik naar mezelf kijk merk ik dat ik me soms (volledig onterecht) de vraag stel of samenkomen met een grotere groep wel nodig is, maar dit is een gevolg van 2 jaar beperkt sociaal contact.  En eerlijk, het is telkens fijn de gezelligheid van vrienden en familie terug te vinden tijdens een aangenaam samenzijn.

Lees meer

Blijft ons dorp nog een dorp?

Ons Steenokkerzeel (lees: Perk, Melsbroek, Steenokkerzeel) is een prachtige gemeente, te midden van een groene omgeving, makkelijk bereikbaar, en uniek gelegen op een boogscheut van belangrijke verkeersaders en leuke steden, en uiteraard de ligging langszij onze nationale luchthaven is uniek.

Dat is ook de reden dat de rasechte oudere (Steenokkerzeelse) generatie ook hier wil blijven wonen, en er de laatste jaren zich een sterke bevolkingsgroei ontwikkelt waarmee we intussen de kaap van 12000 inwoners al een tijdje zijn overschreden.

Lees meer

Te hoge woonprijzen om in onze gemeente te blijven wonen

Een recente enquête bij 18- tot 30- jarigen in de gemeenten Steenokkerzeel, Zemst, Kampenhout en Grimbergen bracht enkele zaken aan het licht die voor de meeste onder ons geen verassing zijn.

Hieronder enkele zaken die uit de enquête tevoorschijn kwamen:

  • 14,2 % gaf aan dat ze maandelijks geholpen zouden worden bij het kopen of huren van een woning
  • 57 % zou eenmalig geholpen worden.
  • Meer dan 80% van de jongeren wil graag in zijn eigen gemeente blijven wonen maar vinden het te duur.

Lees meer

Een veilige schoolomgeving begint bij jezelf

Met de regelmaat van de klok over de jaren heen bereiken ons berichten over een onveilige schoolomgeving. Wat je ook na de feiten of proactief bijstelt aan de veiligheidsproblematiek , steeds zijn dezelfde actoren aanwezig : zwakke weggebruiker, auto, te laat vertrokken, stress, op tijd op het werk, aanvangsuur school.

Steeds opnieuw ook de bezorgdheid: het contact met gemeente en schooldirectie, contact schooldirectie – ouders, ontgoocheling, het onbegrip van één van de betrokken partijen.

Lees meer

Talent zit overal

We leven in een maatschappij die mensen tegenwoordig te veel in hokjes plaatst in plaats van ze te verbinden. Geaardheid, ras of kleur, man of vrouw, afkomst, het zou geen verschil mogen zijn. Wij staan voor gelijke kansen voor iedereen ook als je een andere huidskleur hebt of uit een gezin komt van lage komaf. Wij geloven dat iedereen talent heeft alleen moet je het zelf nog geloven of de weg vinden welk juist jouw talent is. Maar waar kunnen we in onze gemeente naartoe om dat talent te ontdekken?

Lees meer

Hoge huurprijzen De Corren voor velen een zure appel om in te bijten

Hoe leuk het ook is om deel uit te maken van een partij of beweging als Vooruit Steenokkerzeel, voor mijn andere hobby kom ik in een totaal andere wereld terecht, die van het kindertoneel.  Bij de Komediantjes ben ik mede-regisseur en decorbouwer voor een toneelgezelschap waar kinderen de artiesten zijn.

Sinds het begin van de Komediantjes, toen mijn goede vrienden Joke en Elke me vroegen om een handje te helpen, is alles vooral gericht op plezier en vreugde. 

Lees meer

Laadpalen in Steenokkerzeel

Dat er in onze gemeente heel wat laadpalen voor elektrische wagens zullen bijkomen is een logisch gevolg van een belangrijke trend.  De regering heeft beslist dat vanaf 2026 alleen elektrische bedrijfswagens kunnen genieten van een fiscaal voordeel.  In Brussel zijn diesels niet meer welkom vanaf 2030, benzine en gas vanaf 2035.

Ook in Steenokkerzeel zal naar schatting tegen 2030 de helft van alle auto’s geregeld opgeladen moeten worden.  Een pertinente vraag is of de gemeente mee moet zorgen voor de infrastructuur van laadpalen.  Of laten we het over aan het initiatief van de inwoners, privé-initiatieven zoals bedrijven en leasingmaatschappijen, de federale of regionale overheden?

Lees meer

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑