Elke dag opnieuw strijd ik voor toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie heeft 1 op de 20 huishoudens in ons land het moeilijk om uitzonderlijke zorgkosten te betalen. Maar het rapport van de WHO heeft betrekking op het jaar 2020, toen we ons in een wereldwijde covidcrisis bevonden.

In oktober 2020 vroeg Conner mij om Minister van Volksgezondheid te worden. Ik heb geen moment getwijfeld. En sindsdien hebben we heel wat maatregelen genomen om onze zorg toegankelijker en goedkoper te maken

De best mogelijke gezondheidszorg voor iederéén, dat is een gevecht. Ik voer die strijd voor toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg elke dag opnieuw. En dat doen we met verschillende maatregelen: 

  • We versterken de maximumfactuur
  • Voor 4 euro naar de huisarts
  • Voor 3,5 euro naar de tandarts en gratis tot 19 jaar
  • Ongeziene investeringen in mentaal welzijn

Lees hier alles over onze strijd voor betaalbare en toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen >

Het werk is natuurlijk nooit af. Ik blijf, elke dag opnieuw, strijden voor toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg. 

Iedereen die mee wil strijden voor betaalbare en toegankelijke gezondheidszorg vindt in mij een partner.