Vooruit maakt nu al lijsttrekker voor gemeenteraadsverkiezingen bekend: Rony Blommaert voert lijst aan

In oktober 2024 trekken we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen en nu al maakt oppositiepartij Vooruit Steenokkerzeel bekend dat oud-voorzitter Rony Blommaert de lijst zal trekken. “Onze gemeente leeft al te lang onder een eenzijdig bewind van Klaver/N-VA.”

lees het artikel online op hln.be

Vooruit zet Rony Blommaert op kop voor gemeenteraadsverkiezingen in 2024

Vooruit in Steenokkerzeel kijkt al vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Het bestuur heeft zijn voorkeur uitgesproken en plaatst de 55-jarige Rony Blommaert, die al een tiental jaren aan het roer staat als voorzitter, op kop van de lijst.

lees het artikel online op nieuwsblad.be

logo Vooruit

Hieronder kan U het statement van Rony vinden:

Vooruit in Steenokkerzeel speelt vanuit de oppositie de laatste jaren enkel een ondersteunende rol in het bestuur van de gemeente Steenokkerzeel. Iets wat we met hart en ziel doen en waar we in de komende jaren graag wat meer glans aan willen geven.

Zeker sinds de laatste verkiezingen van 2018 leeft Steenokkerzeel onder een zeer eenzijdig bewind vanuit de Klaver-NVA-hoek. Ze hebben geen dialoog nodig om keuzes te maken waardoor enkel vanuit hun perspectief gekeken wordt.  Dit wil ook zeggen dat quasi de helft van onze gemeenschap van andersdenkenden geen beslissende stem heeft in de gemeenteraad.  VOORUIT houdt vol in het belang van socialistisch denkenden en sympathisanten en is vastberaden om hier voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen verandering in te brengen. We zijn er zeker van dat vele dorpsbewoners dit net als ons zo ervaren en kondigen graag nu al aan dat we reikhalzend uitkijken naar oktober 2024, wanneer de volgende gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden.

Na een 10-tal jaar als voorzitter van eerst sp.a, nu lokale beweging VOORUIT Steenokkerzeel, heeft ons bestuur de voorkeur uitgesproken dat ik bij de komende verkiezingen de kar zou trekken als lijsttrekker.

Graag neem ik dan ook deze uitdaging aan om samen met Rudy Peeters (huidig gemeenteraadslid en lid van de politieraad) het team van VOORUIT Steenokkerzeel vorm en gezicht te geven in aanloop naar oktober 2024. Over de inhoud van ons programma gaan we voorlopig nog niet uitweiden. Dit zal gaandeweg zijn finale vorm krijgen en op de juiste moment gecommuniceerd worden.

Onze gemeente is in evolutie en breidt uit, zowel in aantal inwoners als infrastructureel, kijk maar rondom je heen… Steenokkerzeel heeft nood aan leiderschap gezien vanuit verschillende standpunten en ooghoeken. Met vertegenwoordigers van een groter deel van de bevolking.  Met open vizier en niet te conservatief willen wij onze gemeente laten groeien naar de toekomst in het belang van en voor iedereen die in Steenokkerzeel woont en leeft.

Mocht je van diezelfde mening zijn en/of graag uw steentje bijdragen aan de realisatie ervan ben je steeds welkom en gaan we graag met U in dialoog.

Rony Blommaert

(Bestuurslid en ex-voorzitter van VOORUIT Steenokkerzeel;  gewezen gemeenteraadslid)