Een woordje van onze nieuwe voorzitter:

Het partijbureau heeft mij gisteren gevraagd om ad interim het voorzitterschap voor onze partij op te nemen. Ik heb dat aanvaard.

Ik heb dat aanvaard omwille van drie redenen.

Ten eerste, om het terug over de essentie te hebben. 2024 wordt een te belangrijk jaar om het niet over de essentie te hebben. De keuze in 2024 is heel belangrijk maar tegelijk heel eenvoudig: het is vooruit of het is achteruit. Het zal vooruit zijn met uw koopkracht, uw gezondheid en uw vrijheid. Of het zal achteruit zijn met onze welvaart en onze vrijheid. Dat zien we overal waar extreemrechts aan de macht is.

Ten tweede, om het verschil te maken voor de gewone man. Er is maar één partij die dat doet. Zonder socialisten in de regering gaat de koopkracht van mensen erop achteruit. Zonder socialisten geen hogere lonen, geen hogere pensioenen en geen lagere BTW. Dat is voor mij persoonlijk een erg belangrijke drijfveer, en ook een strijd die ik als fractieleider altijd heb gevoerd. Altijd voor de gewone man. Want ik ben één van hen. Ik kom uit een gewoon arbeidersgezin en ik wéét waarom wij zo nodig zijn. Ik weet voor wie wij het verschil maken. En ik weet dat de uitdagingen voor hen nog bijzonder groot zijn: voor betaalbare kinderopvang. Om een woning te kunnen kopen. Om de facturen te kunnen betalen. Mensen vragen geen grote dingen, ze vragen de essentie, en er is maar 1 partij die voor die essentie het verschil kan maken.

Ten derde, omdat ik hier vandaag niet alleen sta. Politiek kan een erg eenzame job zijn, maar in onze partij heeft die eenzaamheid plaatsgemaakt voor teamspirit. Dat is de verdienste van Conner. Het team dat er vandaag staat, is zijn verdienste en die van Funda, onze ondervoorzitter. Ik ben hen daar oprecht dankbaar voor. Het project dat zij hebben opgestart, is het werk van ons allemaal. Van onze ongelofelijk sterke ministers, fracties en vrijwilligers. Ik ga samen met hen die strijd aan. Conner heeft de partij hervormd, maar Vooruit moet nu ons land hervormen. We zijn strijdvaardiger dan ooit.

We laten elkaar niet los.

Melissa