Woord van de voorzitter

Beste dorpsgenoot,

We zijn intussen april, aan de vooravond van onze feestdag 1 mei en als het goed is, is ook de lente volop aanwezig.

Corona heeft ons allen stevig wat beperkingen opgelegd sinds maart 2020 en we hebben hierdoor niet ons normale leven kunnen leiden. Ons sociaal leven is sterk op de proef gesteld maar zal zich hopelijk even vlug kunnen herstellen.

Als ik naar mezelf kijk merk ik dat ik me soms (volledig onterecht) de vraag stel of samenkomen met een grotere groep wel nodig is, maar dit is een gevolg van 2 jaar beperkt sociaal contact.  En eerlijk, het is telkens fijn de gezelligheid van vrienden en familie terug te vinden tijdens een aangenaam samenzijn.  Vele mensen zijn door de afgelopen 2 jaar nog veel meer  in de eenzaamheid geduwd, denk maar aan de groep van ouderen die afgeschermd hebben moeten leven zonder bezoek in rusthuizen, en dan zwijgen we nog van de mensen die met beperktere middelen moeten leven en onder druk van de  energiecrisis nog minder kansen krijgen om buitenshuis sociaal contact op te zoeken.

Ja, ook de druk op essentiële onkosten als brandstof voor verwarming en vervoer swingen meer dan ooit de pan uit, en ook dit geeft zware druk op een sociaal leven.

We kunnen alleen maar hopen dat we snel terug kunnen uitkijken naar een ‘normaal’ en betaalbaar leven, en dat we elkaar zonder beperkende maatregelen terug kunnen ontmoeten.

Intussen houden we ook in de gemeente alvast de vinger aan de pols vanuit de oppositie in de gemeenteraad en waar mogelijk geven we graag uw en onze mening door aan het gemeentebestuur, zodat ons dorp zo goed mogelijk volgens uw wensen gerund wordt.  Daarom ook een oproep aan jullie: graag zijn we jullie klankbord als er situaties zijn die beter kunnen, en ook leuke ideeën die beter in uitvoering komen dan sluimerend blijven zitten.  Met onze beweging “Vooruit” blikken we vooral vooruit naar morgen, volgend jaar en veel verder opdat Steenokkerzeel het dorp zou blijven waar iedereen graag woont, nu en in de toekomst.  Draag je graag je steentje bij of deel je onze visie, aarzel niet en sluit je bij ons aan, je bent zeker welkom.

Hopelijk tot snel op onze eetdag of ergens onderweg in het dorp.

Groeten, 

Rony Blommaert, voorzitter Vooruit Steenokkerzeel

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑